ua en ru

Порошенко назвав сферу, яку не зачепила європеїзація

Порошенко назвав сферу, яку не зачепила європеїзація Фото: Петро Порошенко

Президент сподівається на ефективність реформ в Україні

Рівень життя українців - це єдина сфера, якій за три роки не торкнулася європеїзація. Про це сьогодні під час урочистих заходів з нагоди Дня гідності та свободи заявив президент Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Є одна дуже суттєва і головна, я б сказав, перешкода, яка не дає поки більшості українців можливості відчути очевидне зближення з Європою. Європеїзація, на жаль, поки не торкнулася рівня життя українців - це єдина сфера, де ми за три роки не наблизилися до європейських стандартів ", - заявив Порошенко.

За його словами, це відбулося в силу об'єктивних факторів. Зокрема, вперше більше 5% ВВП Україна змушена була направити на сектор оборони та безпеки і розвиток нової армії. Також економіці завадило агресивне закриття російського ринку і складна зовнішня кон'юнктура.

Президент висловив надію, що ефективне реформування економіки України дозволить вже в найближчому майбутньому покращити рівень добробуту українців.

"Але я впевнений, що незабаром ефективність українських економічних реформ відчує все більша і більша кількість людей і підвищення рівня життя вже стоїть на порядку денному зараз", - сказав президент.

Нагадаємо, Рада розглядає 63 законопроекту щодо імплементації євростандартів.