ua en ru

Порошенко назвав помилкою рішення ВР позбавити російську мову статусу регіональної

Президент України Петро Порошенко назвав серйозною помилкою рішення Верховної Ради України позбавити російську мову статусу регіональної в декількох областях.

Президент України Петро Порошенко назвав серйозною помилкою рішення Верховної Ради України позбавити російську мову статусу регіональної в декількох областях. Про це Порошенко заявив в інтерв'ю французькій газеті Figaro, передає РБК.

"Я б ніколи не зробив такої помилки", - заявив український Президент.

Крім того, Порошенко визнав, що українській армії ніколи не вдасться здобути перемогу над бунтівними регіонами на сході країни. За його словами, досягти успіху в Донецькій і Луганській областях можна лише шляхом завоювання людських сердець. Зробити це, на думку Порошенка, можна шляхом децентралізації, повного відновлення інфраструктури та амністії учасникам незаконних збройних формувань.

При цьому Порошенко знову піддав критиці дії Росії, яка, за його словами, продовжує поставляти зброю донецьким і луганським ополченцям.

Напередодні Порошенко повідомив про продовження на 72 години перемир'я на сході країни, вимагаючи, щоб до кінця цього терміну ополченці звільнили всіх заручників.