ua en ru

Порошенко назвав пріоритетні завдання для Служби зовнішньої розвідки

Порошенко назвав пріоритетні завдання для Служби зовнішньої розвідки Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Також Порошенко доручив до кінця грудня подати концепцію оптимізації Служби зовнішньої розвідки

Президент України Петро Порошенко назвав пріоритетні завдання для Служби зовнішньої розвідки. Про це повідомляє пресс-служба глави держави.

"І завдання Служби зовнішньої розвідки України - стати повноцінним учасником європейського і євроатлантичного розвідувального співтовариства", - сказав президент.

За його словами, цей шлях лежить через розвиток взаємної довіри та посилення практичної взаємодії, в тому числі - через проведення спільних операцій з партнерами по Європейському союзу і Північноатлантичного Альянсу (НАТО).

"Це абсолютно логічно, оскільки ми маємо спільних ворогів", - зазначив Порошенко.

Крім того, він доручив до кінця грудня подати концепцію оптимізації Служби зовнішньої розвідки України відповідно до стандартів НАТО.

Також серед завдань Порошенко визначив ефективне виявлення небезпеки і викликів українським інтересам і ефективна протидія їм, захист національних інтересів у політичній, економічній, енергетичній, науково-технічній та військово-технічній сферах, розвідувальне супровід питань участі України в створенні та функціонуванні міжнародних та регіональних систем колективної безпеки, ефективну боротьбу з розповсюдженням зброї масового знищення, піратством, тероризмом

Українська Служба зовнішньої розвідки в умовах гібридної війни набуває унікального досвіду із захисту національних інтер...

Опубліковано Петром Порошенком 30 листопад 2017 р.

Нагадаємо, 21 листопада Порошенко звільнив заступника голови Служби зовнішньої розвідки України Володимира Синькевич.