ua en ru

Порошенко назвав пріоритетні реформи 2018 року

Порошенко назвав пріоритетні реформи 2018 року Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Планується реформування фінансової, судової, інвестиційної сфер

Президент України Петро Порошенко заявив, що в 2018 році планується реформування фінансової, судової, інвестиційної сфер і реформування щодо ринку землі. Про це повідомив глава держави в Facebook.

"У наступному році ми повинні продовжити активне реформування країни. Зокрема, заплановано низку законопроектів у фінансовій, судовій, інвестиційній сфері та ринку землі", - написав він.

Так Порошенко зазначив, що не втратити темпів фундаментальних змін - завдання номер один для України.

2018

Наступного року ми маємо продовжити активні реформування країни. Зокрема, заплановано низку законопроектів у фінансовій, судовій, інвестиційній сфері та ринку землі. Не втратити темпів фундаментальних змін – завдання номер один для країни.

Опубліковано Петром Порошенком 12 січня 2018 р.

Нагадаємо, крім того, в уряді України розраховують, що протягом 2018 року Європейський союз виділить ще 20 млн євро на подальшу реформу державної служби. За словами Саєнка, раніше Україна отримала від ЄС 10 млн євро на реформу держслужби, а частину цих коштів вже пішла на заробітні плати працівникам директоратів, закупівлю техніки та облаштування робочих місць.

"Вона (ця сума, - ред.) є першим траншем. Ми сподіваємося, що в 2018 році за цією програмою, отримаємо ще до 20 млн євро. Ми їх отримаємо, якщо виконаємо ті індикатори реформи держуправління, які закладені в угоді України з Євросоюзом по даній програмі. На сьогодні в України є всі шанси отримати ці кошти", - зазначив Саєнко.