ua en ru

Порошенко назвав "передвиборною риторикою" заяву Трампа про Крим

Порошенко назвав "передвиборною риторикою" заяву Трампа про Крим Фото: Петро Порошенко відреагував на заяву Трампа щодо Криму

Він також відмовився звинувачувати екс-радника Трампа Пола Манафорта у корупції в Україні

Президент Петро Порошенко вважає, що слова кандидата в президенти США від Республіканської партії Дональда Трампа про можливе визнання Криму російським - передвиборча риторика. Про це він заявив інтерв'ю телеканалу CNN.

"Це частина передвиборної риторики. Майбутній президент незалежно від того, хто ним виявиться, буде дуже відповідальною людиною", - сказав глава держави.

Порошенко також відмовився звинувачувати колишнього радника Трампа - Пола Манафорта - у корупції в Україні за часів президентства Віктора Януковича. Він лише нагадав, що Національне антикорупційне бюро продовжує розслідування. Зі свого боку він пообіцяв, що в це питання не буде ніякого політичного втручання, а результатами Україна поділиться з американськими правоохоронцями.

Нагадаємо, раніше Трамп неодноразово заявляв у ході передвиборних виступів, що в разі свого обрання розгляне питання про визнання Криму російською територією; він також говорив, що кримчани хочуть бути з Росією, а не з Україною. При цьому офіційна програма Республіканської партії, яку він представляє на президентських виборах, передбачає збереження і можливе посилення санкцій проти Росії і невизнання Криму частиною російської території.