ua en ru

Порошенко назвав спроби РФ зірвати підписання УА України з Євросоюзом частиною гібридної війни

Порошенко назвав спроби РФ зірвати підписання УА України з Євросоюзом частиною гібридної війни Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

УА України з ЄС набула чинності 1 вересня

Президент України Петро Порошенко назвав спроби Російської Федерації зірвати підписання Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом частиною гібридної війни. Про це він заявив сьогодні в ході заходів з нагоди Дня десантника, передає кореспондент РБК-Україна.

"Дорогі українці, тепер вже очевидно, що спецоперація Кремля по зриву підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом теж була частиною гібридної війни проти України і тому учасники Революції достоїнства робили те ж, що і солдати на фронті. Не випадково вони в 2014 році стали першими добровольцями", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко заявляв, що Україна виконала Угоду про асоціацію з Євросоюзом на 15%.

"Угода про асоціацію, яка набула чинності 1 вересня, є дорожньою картою наших реформ. І після того, як ми її ратифікували, сьогодні це - є завданням. Хочу підкреслити, що поки що ми її виконали на 15%. У нас попереду дуже велика робота", - сказав Порошенко.