ua en ru

Порошенко назвав нову угоду з ЄБРР та ЄІБ символом підтримки Євросоюзу

Порошенко назвав нову угоду з ЄБРР та ЄІБ символом підтримки Євросоюзу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Мова йде про угоду щодо Харківського метрополітена

Угода з Європейським банком реконструкції та розвитку та Європейським інвестиційним банком про розширення Харківського метрополітену є символом підтримки Євросоюзу. Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Фінансування від ЄБРР та ЄІБ - символ підтримки Європейським союзом реформ, які відбуваються в Україні. І ця підтримка є надзвичайно важливою, рішучою, постійною і знаковою", - заявив Порошенко.

Відзначимо, угода про розширення Харківського метрополітену передбачає будівництво депо і закупівлю 85 вагонів метро. Нова ділянка метро буде будуватися в напрямку аеропорту.

Угода щодо розширення Харківського метрополітену

Сьогодні завершилися успішні переговори з керівництвом ЄБРР та ЄІБ щодо великого інфраструктурного проекту, у результаті яких ми підписали Угоду щодо розширення Харківського метрополітену. Угода зокрема передбачає будівництво депо та закупівлю 85 вагонів метро. Нова ділянка метро будуватиметься в напрямку аеропорту, і це стане додатковим поштовхом для розвитку авіаційного хаба Харкова. Фінансування від ЄБРР та ЄІБ - символ підтримки Європейським Союзом реформ, які відбуваються в Україні. І ця підтримка є надзвичайно вагомою, рішучою, постійною і знаковою.

Опубліковано Петром Порошенком 11 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄБРР додатково виділить Україні 18 млн євро на "теплі кредити". Кошти у вигляді субкредитів будуть спрямовані в три українських банки "УкрСиббанк", "ОТП банк" і банк "Креді Агріколь". За рахунок цих коштів банки зможуть профінансувати понад 18 тис. проектів позичальників.