ua en ru

ЄБРР додатково виділить 18 млн євро на "теплі кредити"

ЄБРР додатково виділить 18 млн євро на "теплі кредити" Фото: ЄБРР виділить 18 млн євро на "теплі кредити" (saee.gov.ua)

Фінансування буде направлено у три українських банки

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) в рамках програми "IQ Energy" додатково профінансує програму "теплих" кредитів в Україні на суму 18 млн євро. Про це повідомляє прес-служба банку.

Як повідомляється, кошти у вигляді субкредитів будуть спрямовані в три українських банки: "УкрСиббанк", "ОТП банк" і банк "Креді Агріколь".

Перші дві фінустанови, які давно беруть участь у програмі ЄБРР, отримають 10 і 7 млн євро відповідно. "Креді Агріколь банк", який риєднався до програми у цьому році, отримає на фінансування "теплих" кредитів 1 млн євро. За рахунок зазначених коштів ці банки зможуть профінансувати понад 18 тис. проектів фізосіб-позичальників.

У рамках програми "IQ Energy", яка реалізується в Україні з квітня 2016, 13 тис. українських домогосподарств вже отримали близько 320 млн гривень. на термомодернізацію. На сайті програми тепер можна знайти перелік з понад 5 тис. енергоефективних товарів і технологій, які можна придбати та впровадити за допомогою 20 різних фінансових продуктів, пропонованих банками-партнерами ЄБРР в рамках програми.

У програмі "IQ Energy" також використовуються засоби технічного співробітництва, надані фондом E5P та Шведським агентством міжнародного співробітництва у сфері розвитку (Sida).

Нагадаємо, раніше голова Державного агентства з енергоефективності Сергій Савчук повідомив, що з початку 2017 року українцям на оформлення "теплих" кредитів було виділено 700 млн гривень.