ua en ru

Порошенко назвав призначення спецпредставника США важливим кроком у боротьбі проти агресії РФ

Порошенко назвав призначення спецпредставника США важливим кроком у боротьбі проти агресії РФ Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко прокоментував призначення Курта Волкера спецпредставником по Україні

Президент України Петро Порошенко вважає призначення в США спецпредставника по Україні Курта Волкера важливим кроком у боротьбі проти агресії Російської Федерації. Відповідний запис розміщено на його сторінці у Twitter.

"Вітаю рішення Адміністрації США про призначення Курта Волкера Спеціальним представником з питань України. Важливий і своєчасний крок в інтересах припинення російської агресії і відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США призначили спецпредставника по Україні.

"Волкер буде координувати всі зусилля Державного департаменту по врегулюванню конфлікту, що виник після вторгнення Росії до Криму, а потім на східну Україну", - йдеться в доповіді старшого радника держсекретаря США.

Раніше представник Держдепартаменту заявив, що США вивчають можливості для роботи з підтримки переговорного процесу в нормандському форматі і переговорів щодо імплементації мінських угод.