ua en ru

Порошенко призначив 2 заступників глави СБУ та начальника слідчого управління

Порошенко призначив 2 заступників глави СБУ та начальника слідчого управління Фото: Президент України Петро Порошенко

Відповідні укази опубліковані сьогодні

Президент України Петро Порошенко призначив двох заступників голови Служби безпеки України, а також начальника Головного слідчого управління СБУ. Відповідні укази опубліковані на сайті глави держави.

Так, указами №351/2015 і №352/2015 від 23 червня заступниками голови СБУ призначено Віталія Малікова та Олега Фролова відповідно.

Указом №353/2015 начальником Головного слідчого управління СБУ призначено Григорія Остафійчука.

Нагадаємо, 19 червня Порошенко звільнив першого заступника голови СБУ Юрія Артюхова, а також двох заступників - Віталія Циганка та Віктора Ягуна та начальника Головного слідчого управління СБУ Василя Вовка.

Варто зазначити, що Петро Порошенко, виступаючи 19 червня на нараді з керівниками силових відомств, заявив про те, що особливо гостро зараз стоїть питання реформування СБУ. За його словами, відомство потрібно деполітизувати, а також забезпечити відсутність його використання як інструменту політичного тиску. "Василь Грицак має внести пропозиції Президенту щодо "серйозного кадрового зміцнення СБУ, яке забезпечить проведення реформи", - передає прес-служба глави держави.

Днем раніше, 18 червня, Верховна Рада відправила главу СБУ Валентина Наливайченка у відставку. Тимчасово виконуючим обов'язки глави відомства Президент призначив Василя Грицака.