ua en ru

Порошенко призначив Мельника послом України в Німеччині

Президент України Петро Порошенко призначив Андрія Мельника надзвичайним і повноважним послом України в Німеччині. Відповідний указ Президента № 944/2014 від 19 грудня 2014 р. опублікований на сайті глави держави.

"Призначити Мельника Андрія Ярославовича Надзвичайним і Повноважним Послом України у Федеративній Республіці Німеччина", - йдеться в документі.

Зазначимо, як повідомив заступник голови АПУ Валерій Чалий, новий посол був представлений під час зустрічі Порошенка з міністром закордонних справ ФРН Франком-Вальтером Штайнмайєром.

Мельник Андрій Ярославович (народився у 1975 році у Львові) - український дипломат, надзвичайний і повноважний посланник першого класу. Кандидат юридичних наук.

У 1999-2003 рр. - другий, потім перший секретар Посольства України в Республіці Австрія.

У 2005-2007 роках - заступник керівника департаменту двостороннього та регіонального співробітництва - завідувач відділу аналізу та планування Головної служби зовнішньої політики Секретаріату Президента України, секретар української частини Консультаційного комітету Президентів України і Республіки Польща.

У 2007-2012 роках - генеральний консул України в Гамбурзі (Німеччина).

У 2012-2014 роках - директор Третього територіального департаменту Міністерства закордонних справ України.

З березня 2014 р. - заступник міністра Кабінету міністрів України.

Нагадаємо, Порошенко призначив Олександра Щербу послом України в Австрії.

16 липня Верховна Рада призначила колишнього посла України в Німеччині Павла Клімкіна главою МЗС України.