ua en ru

Порошенко призначив Ірину Геращенко уповноваженим з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі

Президент України Петро Порошенко запровадив посаду уповноваженого Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях і призначив на неї нардепа від фракції "Удар" Ірину Геращенко (за згодою).

Президент України Петро Порошенко запровадив посаду уповноваженого Президента України з мирного врегулювання конфлікту в Донецькій і Луганській областях і призначив на неї нардепа від фракції "Удар" Ірину Геращенко (за згодою). Про це йдеться в указі № 533/2014 від 17 червня.

Згідно з документом, основним завданням уповноваженого є представлення позиції Президента України з питань деескалації напруженості, досягнення громадянської злагоди, забезпечення безпеки громадян та недопущення посягань на життя і здоров'я мирного населення в Донецькій і Луганській областях, припинення посягань на суверенітет і територіальну цілісність України і впровадження мирного плану Президента України щодо врегулювання ситуації на сході України.

Уповноважений має право організовувати та брати участь у проведенні консультацій, круглих столів, нарад з питань, що належать до його компетенції.

Уповноважений здійснює свою діяльність на громадських засадах.