ua en ru

Порошенко: наші з Юнкером оцінки щодо ситуації на Донбасі повністю збігаються

Порошенко: наші з Юнкером оцінки щодо ситуації на Донбасі повністю збігаються Фото: Петро Порошенко

Порошенко повідомив, що мінським формату немає альтернативи

Президент України Петро Порошенко повідомив, що його погляди на ситуацію на Донбасі повністю збігаються з поглядами президента Єврокомісії Жана-Клода Юнкера. Про це Порошенко повідомив 27 серпня на прес-конференції у Брюселі.

"Сьогоднішні перемовини з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером мають особливе значення... Мені приємно констатувати, що наші оцінки щодо ситуації повністю збігаються", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що поінформував Юнкера про міри, які Україна здійснює щодо імплементації мінських угод

"Звісно, що основну увагу під час нашої дискусії ми приділили ситуації на Донбасі в умовах зухвалої російської агресії. Я детально проінформував президента Єврокомісії щодо тих дій, які Україна здійснює щодо повної імплементації мінських угод", - заявив Порошенко.

Зокрема, за словами Президента, йдеться про виконання Україною умов щодо припинення вогню, надання доступу ОБСЕ, ведення політичного процесу, конституційного процесу, тощо.

"Я сподіваюсь, що 31 числа парламент підтримає моє подання щодо децентралізації", - додав Президент.

Також він заявив, що проінформував Юнкера про хід переговорів в Берліні і досягнуті там домовленості: "всі сигнали свідчать, що процеси, які базуються на моєму мирному плані, тобто мінський формат, альтернативи не мають".

Нагадаємо, 24 серпня Петро Порошенко зустрівся в Берліні з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель і Президентом Франції Франсуа Олландом.