ua en ru

Порошенко нагородив загиблих під Щастям членів мобільної групи

Порошенко нагородив загиблих під Щастям членів мобільної групи Фото: Петро Порошенко

Всього Президент нагородив 61 людини, частину з них посмертно

Президент України Петро Порошенко нагородив орденом "За мужність" загиблих 2 вересня під Щастям Луганської області членів мобільної групи по боротьбі з контрабандою волонтера Андрія Галущенко і співробітника Державної фіскальної служби (ГФС) Дмитра Жарука. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Президент підписав Указ про відзначення державними нагородами України. Нагороджений 61 осіб - військовослужбовців, співробітників правоохоронних органів. Серед нагороджених посмертно відзначені орденом "За мужність" борці з контрабандою в зоні АТО волонтер Андрій Галущенко і співробітник Державної фіскальної служби Дмитро Жарук", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, було нагороджено 26 військових Міністерства оборони, 33 військові Нацгвардії і співробітники підрозділів МВС. Серед нагороджених - орденом Богдана Хмельницького позначений підполковник медичної служби Денис Закусілова.

Нагадаємо, Андрій Галущенко і Дмитро Жарук загинули 2 вересня 2015 р. в районі міста Щастя Луганської області під час патрулювання зони розмежування в складі мобільної групи по боротьбі з контрабандою. На наступний день була створена слідчо-оперативна група з розслідування цієї справи.

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Лою заявив, що готовий піти у відставку у разі провалу розслідування цієї справи.