ua en ru

Порошенко нагородив загиблих за незалежність України військових

Порошенко нагородив загиблих за незалежність України військових Фото: Петро Порошенко (прес-служба Президента України)

Серед нагороджених - 14 військовослужбовців ЗСУ, четверо - представники МВС і двоє співробітників ДПСУ

Президент України Петро Порошенко нагородив високими державними нагородами військових, загиблих при захисті незалежності та територіальної цілісності України. Про це з посиланням на указ №663/2015 від 25 листопада 2015 року повідомили у прес-службі глави держави.

Серед нагороджених - 14 військовослужбовців Збройних сил України, четверо - представники Міністерства внутрішніх справ і двоє прикордонників.

Як зазначили у прес-службі, нагороди знайшли своїх героїв тільки зараз у зв'язку зі складністю впізнання тіл загиблих. Велика частина нагороджених - це воїни, загиблі під час розстрілу терористами і окупантами українських підрозділів в Іловайську.

Серед нагороджених також герої, які захищали Донецький аеропорт, селище Піски і Спартак восени 2014 року і взимку 2015 року. Двоє з них віддали своє життя, захищаючи Україну поблизу населеного пункту Майорське Донецької області в серпні 2015 року. При цьому кілька нагороджених загинули в боях на території Луганської області поблизу населеного пункту Побєда Новоайдарського району.

"Серед нагороджених - головний старшина Державної прикордонної служби України Маслій Антон Олександрович, який загинув, підірвавшись на міні під час патрулювання морської акваторії українських територіальних вод поблизу Маріуполя в червні 2015 року", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у вересні Порошенко нагородив загиблих під Щастям членів мобільної групи.