ua en ru

Порошенко нагородив екс-головнокомандувача НАТО Філіпа Брідлава орденом Ярослава Мудрого

Порошенко нагородив екс-головнокомандувача НАТО Філіпа Брідлава орденом Ярослава Мудрого Фото: екс-головнокомандувач НАТО Філіп Брідлав

Брідлав командував об'єднаними військами НАТО в Європі з 2013 по 2016 роки

Президент України Петро Порошенко нагородив генерала Філіпа Брідлава, який командував об'єднаними військами НАТО в Європі з 2013 по 2016 роки, орденом Ярослава Мудрого. Орден Брідлаву вручив виконуючий обов’язки глави Місії України при НАТО Єгор Божок, повідомляє прес-служба глави держави.

"За значний особистий внесок у розвиток відносин України з Північноатлантичним альянсом, відстоювання державного суверенітету і територіальної цілісності України постановляю: нагородити орденом князя Ярослава Мудрого V ступеня Філіпа Марка Брідлава - Верховного головнокомандувача Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі", - йдеться у тексті указу президента.


Як зазначається, нагородження відбулося в день вступу на посаду нового Верховного головнокомандувача Об’єднаних Збройних Сил НАТО в Європі генерала армії США Кертіса Скапарроті. Генерал Філіп Брідлав командував об'єднаними військами НАТО в Європі з 2013 по 2016 роки.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що головнокомандувач збройними силами НАТО в Європі Філіп Брідлав заявив, що США використовують недостатньо коштів технічної розвідки для збору інформації про Збройні сили Росії.