ua en ru

Порошенко сподівається на візит президента Світового банку в Україну

Порошенко сподівається на візит президента Світового банку в Україну Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент очікує на візит очільника Світового банку до кінця цього року

Президент України Петро Порошенко сподівається на візит президента Світового банку Джима Єн Кіма в Україну до кінця року. Про це президент повідомив під час наради з питань розвитку сільської медицини, передає прес-служба голови держави.

"Ми говорили з президентом Світового банку під час мого візиту у Вашингтон. Я сподіваюсь, що до кінця року він буде в Україні, і це буде окрема програма – підтримки телемедицини на селі в Україні", - зауважив Порошенко.

Нагадаємо, президент повідомив, що нова медична реформа передбачає телемедицину і лікування по інтернету. "Ті, хто живуть в селі, потребують такого ж рівні медичних послуг, який доступний людині в районному, обласному центрі та в столиці", - заявив голова держави. Порошенко зазначив, що чекає ухвалення Верховною Радою законів по медреформу. Саме тоді почнеться впровадження телемедицини та буде налагоджуватися широкосмуговий інтернет-зв'язок для того, щоб лікар на відстані міг швидко визначити, що робити з пацієнтом, яке йому призначити лікування або додаткову консультацію.