ua en ru

Порошенко сподівається, що всі країни ратифікують УА України з ЄС за півроку

Порошенко сподівається, що всі країни ратифікують УА України з ЄС за півроку Фото: Петро Порошенко

Порошенко сподівається, що угода набере чинності на початку 2016 р

Президент України Петро Порошенко сподівається, що всі країни за півроку ратифікують Угоду про асоціацію (УА) між Україною та Європейським Союзом (ЄС). Про це глава держави заявив у своєму звернені до українців з нагоди річниці підписання УА між Україною та ЄС.

"Рік тому, 27 червня я мав честь підписати Угоду про асоціацію між Україною та ЄС, частина якої почала застосовуватись вже з 1 листопада минулого року... На сьогодні переважна більшість (21) країн ЄС вже завершили процес ратифікації угоди. Сподіваюсь, що за півроку угода буде повністю ратифікована і набере чинності вже з початком наступного року", - зазначив Порошенко.

Також Порошенко повідомив, що за рік, що минув, Україна отримала "безпрецедентну допомогу" з боку ЄС. Це, зокрема, три програми макрофінансової допомоги для підтримки макроекономічної стабільності держави (близько 3,4 млрд євро), гуманітарна допомогу для громадян України, переміщених з тимчасово окупованих територій та районів проведення АТО (близько 139 млн євро), а також для відновлення інфраструктури Донбасу, грантова допомога для розбудови держави, технічна допомогу в рамках більш ніж 200 проектів ЄС у різних сферах суспільного життя та державного управління.

"Ця допомога є тим джерелом енергії європейських змін, що відбуваються в Україні. Ми розраховуємо на продовження та розширення співробітництва в рамках всіх програм ЄС", - зазначив Президент.

"Я вірю, що у найближчі роки, завдяки нашій відданій праці і змінам в державі, Україна матиме обґрунтоване право отримати статус країни - кандидата на вступ у ЄС", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Люксембург пообіцяв підтримку Україні під час свого головування в Раді ЄС.