ua en ru

Порошенко сподівається, що країни ЄС ратифікують УА з Україною в найближчі місяці

Порошенко сподівається, що країни ЄС ратифікують УА з Україною в найближчі місяці Фото: Петро Порошенко

Про це він заявив сьогодні під час спільного брифінгу з Дональдом Туском та Жан-Клодом Юнкером

Президент України Петро Порошенко сподівається, що ЄС ратифікує Угоду про асоціацію (УА) в найближчі місяці. Про це він заявив сьогодні, 27 квітня 2015 р., під час спільного брифінгу з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми розраховуємо на те, що країни-члени ЄС ратифікують угоду про асоціацію між Україною та ЄС вже в найближчі місяці", - заявив Порошенко.

Він також зазначив, що це дозволить Україні завершити підготовку до провадження УА з ЄС.

За словами Порошенка, це сприятиме створенню зони вільної торгівлі з ЄС, яка має запрацювати з 1 січня 2016 року.

"Впевнений, що початок функціонування ЗВТ відіграє важливу роль у подоланні економічних викликів. Цьому сприятиме поступова інтеграція України до внутрішнього ринку ЄС, рикну практично необмежених можливостей", - заявив Порошенко.

Він зазначив, що першим доказом переваг такого шляху є позитивні результати функціонування режиму автономних торгівельних преференції ЄС для України, як підготовчий етап для запровадження ЗВТ.

"Ми також приділили окрему увагу секторальному напрямку співпраці. Сьогодні ми відзначили значну інтенсивність співробітництва з питань зміцнення енергетичної безпеки, зафіксували надзвичайну ефективність скоординованої позиції, яка дозволила нам подолати енергетичні виклики цієї зими", - зазначив Президент.

Нагадаємо, Кабмін оприлюднив звіт про виконання СА України з ЄС.