ua en ru

Порошенко сподівається, що Рада завтра-післязавтра проголосує за закон про реінтеграцію Донбасу

Порошенко сподівається, що Рада завтра-післязавтра проголосує за закон про реінтеграцію Донбасу Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Україна продовжить прокладати шлях для реінтеграції окупованих українських земель мирним політико-дипломатичним шляхом

Президент України Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада України завтра-післязавтра проголосує за закон про реінтеграцію Донбасу. Про це він повідомив у ході виступу на прийомі дипломатичних представництв у Києві.

"Ми продовжуватимемо прокладати шлях для реінтеграції окупованих українських земель мирним політико-дипломатичним шляхом. Це ключовий сигнал відповідного закону, який сьогодні розглядається в українському парламенті за моєї ініціативи. Я сподіваюсь, що завтра-післязавтра буде голосування по ньому. Це сигнал і для Донбасу, і для Криму: ви є невід'ємною частиною України і ми зробимо все можливе, щоб ви якнайскоріше повернулися додому", - сказав він.

Нагадаємо, раніше голова ВР Андрій Парубій заявляв, що Верховна Рада України може завершити розгляд проекту закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного сувернітету над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" (законопроект про реінтеграцію Донбасу, - ред.) в четвер, 18 січня.