ua en ru

Порошенко сподівається, що 5 вересня контактна група почне переговори з мирного врегулювання ситуації на Донбасі

Президент України Петро Порошенко сподівається, що у п'ятницю, 5 вересня 2014 р. тристороння контактна група розпочне переговори щодо процесу мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях.

Президент України Петро Порошенко сподівається, що у п'ятницю, 5 вересня 2014 р. тристороння контактна група розпочне переговори щодо процесу мирного врегулювання ситуації у Донецькій та Луганській областях. Про це Порошенко заявив під час зустрічі з українцями, які були звільнені з лівійського полону, повідомила прес-служба Президента України.

"Я покладаю величезну надію на те, що у п'ятницю у Мінську буде нарешті розпочато мирний процес", - сказав Порошенко.
Він підкреслив, що Україна не давала жодного приводу для того, щоб спровокувати проти себе агресію.

"Весь світ знає, що Україна є країною, яка чітко дотримується зобов'язань, міжнародного права і яка є сьогодні об'єктом агресії з боку сусідньої держави", - зазначив Президент.

Він висловив сподівання на те, що, нарешті, вдасться припинити постійне порушення домовленостей, розстріл полонених, мирного населення, знищення навчальних закладів та інших об'єктів інфраструктури.

Порошенко наголосив, що досягнення миру сьогодні є першочерговим завданням.

"Перше завдання - це мир. Сьогодні о 5 ранку, у зв'язку з різницею у часі, ми говорили з Президентом Путіним про те, яким чином ми можемо зупинити жахливі процеси. Не можна заперечувати те, що люди мають перестати гинути", - заявив Порошенко.

Він підкреслив, що миру в Україні хочуть всі громадяни, тому він боротиметься за мир.

Нагадаємо, Президент Росії Путін сьогодні запропонував план з 7 пунктів для припинення конфлікту в Україні. План Путіна передбачає припинення активних наступальних операції збройних сил, збройних формувань "ополчення південно-сходу України" на донецькому та луганському напрямках; відведення збройних підрозділів силових структур України від населених пунктів на відстань залпового вогню; здійснення повноцінного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню та моніторингом ситуації в створюваній таким чином зоні безпеки і т. д.