ua en ru

Порошенко сподівається, що не буде мати підстав для розпуску місцевих рад

Порошенко сподівається, що не буде мати підстав для розпуску місцевих рад Фото: Петро Порошенко

Однак Президент хоче зберегти за собою таке право

Президент України Петро Порошенко сподівається, що не буде мати підстав для розпуску органів місцевого самоврядування. Про це Порошенко заявив сьогодні під час презентації проекту змін до Конституції України в частині децентралізації, передає кореспондент РБК-Україна.

"Принципово важливим вважаю право Президента на миттєву реакцію у вигляді прийняття рішення про припинення повноважень... Право розпуску органів місцевого самоврядування, місцевих рад за рішенням центральної влади властиво багатьом демократіям. Щоправда, користуються вони цим правом мало. Будучи оптимістом, я прогнозую, що і в Україні це не буде поширеною практикою. Чому? Я розраховую на мудрість виборців, відповідальність і патріотизм місцевих еліт, що не буде приводів для радикального втручання з боку Верховної Ради і Президента. Але береженого і Бог береже. Відповідні механізми передбачені", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, ще на своїй прес-конференції 12 червня Порошенко повідомив, що хоче залишити за собою право розпустити органи місцевого самоврядування.