ua en ru

Порошенко розпочав офіційний візит до Болгарії

Порошенко розпочав офіційний візит до Болгарії Фото: офіційний візит Порошенка в Болгарію

Планується підписання низки двосторонніх угод

Президент України Петро Порошенко розпочав свій офіційний візит до Республіки Болгарія. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Програмою візиту передбачені переговори Петра Порошенка з президентом Болгарії Росеном Плевнелієвим та Прем’єр-міністром країни Бойко Борисовим.

офіційний візит Порошенка в БолгаріюФото: офіційний візит Порошенка в Болгарію

"Планується також підписання низки двосторонніх угод, спрямованих на зміцнення співробітництва між Україною та Болгарією у різних сферах, зокрема, Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Болгарія про співробітництво в разі виникнення катастроф, Меморандуму між Міністерством молоді та спорту України та Міністерством молоді та спорту Республіки Болгарія про співробітництво в молодіжній сфері та Угоди між Болгарською академією наук та Державним космічним агентством України про співробітництво в рамках космічного експерименту "Іоносат-Мікро" на космічному апараті "Мікросат-М", - йдеться у повідомленні.


Порошенко спільно зі своїм болгарським колегою візьме участь у церемонії відкриття пам’ятника Т.Шевченку в Софії та зустрінеться з представниками української діаспори.

Програмою візиту також передбачено відвідання Президентом України поранених українських військовослужбовців, які проходять курс лікування (реабілітації) в Республіці Болгарія, та ознайомлення з роботою лікарні "Калероя" Військово-медичної Академії Міністерства оборони Республіки Болгарія (м.Хісаря).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко з робочим візитом відвідає Болгарію.