ua en ru

Порошенко може заветувати закон про правовий статус вимушених переселенців, - уповноважений Президента

Президент України Петро Порошенко може заветувати закон "Про правовий статус осіб, які вимушені залишити місця проживання внаслідок тимчасової окупації АРК Крим та м. Севастополя та обставин, пов'язаних з проведенням антитерористичної операції на території країни".

Президент України Петро Порошенко може заветувати закон "Про правовий статус осіб, які вимушені залишити місця проживання внаслідок тимчасової окупації АРК Крим та м. Севастополя та обставин, пов'язаних з проведенням антитерористичної операції на території країни". Про це заявила сьогодні уповноважена Президента з питань врегулювання ситуації на сході України Ірина Геращенко на круглому столі у Києві, повідомила прес-служба Президента України.

Геращенко зазначила, що відповідні служби Адміністрації Президента наразі ретельно вивчають прийнятий Верховною Радою закон № 4998-1, і не виключила, що , "враховуючи жорстку критику громадських та правозахисних організацій, Порошенко заветує цей закон".

Разом з тим уповноважений Президента зазначила, забезпечення біженців тимчасовим житлом, право на яке надає даний закон, є одним з найгостріших питань.

"Найгострішими для вимушених переселенців залишаються питання розселення та забезпечення тимчасовим житлом, інтеграції на новому місці проживання, працевлаштування та вирішення інших соціально-економічних питань", - наголосила Геращенко.

Нагадаємо, 19 червня 2014 р. народні депутати підтримали у першому читанні та в цілому законопроект № 4998-1, який поміж іншим передбачає, що вимушений мігрант і члени його сім'ї мають право отримати державну допомогу в розселенні в місцях тимчасового розселення. За цей закон проголосували 289 нардепів.