ua en ru

Порошенко і Могеріні обговорили проведення виборів президента РФ у Криму

Порошенко і Могеріні обговорили проведення виборів президента РФ у Криму Фото: Федеріка Могеріні та Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко назвав санкції проти Росії свідченням альянсу України та ЄС

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з віце-президентом Європейської комісії Федерікою Могеріні обговорив тему підготовки до виборів президента Росії на території анексованого Криму. Про це Порошенко повідомив на прес-конференції, передає кореспондент РБК-Україна.

"Яскравим свідченням нашого альянсу стало рішення Ради ЄС про розширення санкцій ще на півроку за підрив суверенітету України. Думаю, це символічно, що це сталося під час візиту пані Могеріні до України. Добре скоординовані санкції значної кількості країн світу тільки посилюються. Левову частку зустрічі ми приділили реагуванню на фейкові вибори в РФ і в Криму", - заявив Порошенко.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що Євросоюзу пора сприяти наданню летальної зброї Україні.

"Настав час для Євросоюзу назвати агресора агресором і стороною конфлікту. Настав час сприяти наданню державами-членами ЄС оборонної летальної зброї Україні згідно з національним та міжнародним законодавством", - заявив Порошенко.