ua en ru

Порошенко та Меркель скоординували позиції щодо імплементації мінських домовленостей

Порошенко та Меркель скоординували позиції щодо імплементації мінських домовленостей Фото: Петро Порошенко

У розмові за дорученням президента Франції взяв участь його дипломатичний радник

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, у ході якої співрозмовники скоординували позиції щодо імплементації мінських домовленостей. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Також, у розмові, за дорученням президента Франції, взяв участь його дипломатичний радник.

"Співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. Президент України висловив занепокоєння у зв’язку з провокаціями з боку російських бойовиків, зокрема застосування важкого озброєння, незважаючи на оголошення режиму припинення вогню з 1 вересня", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, співрозмовники домовилися активізувати дипломатичні зусилля в рамках тристоронньої контактної групи та нормандського формату з метою виконання безпекової частини мінських домовленостей.

Крім того, Порошенко та Меркель наголосили на важливості звільнення усіх заручників, у тому числі тих, хто незаконно утримується на території Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що міністри закордонних справ Німеччини і Франції Франк-Вальтер Штайнмайер і Жан-Марк Ейро відвідають Київ 14 вересня.