ua en ru

Порошенко, Меркель і Олланд визначаться з нормандською зустріччю на початку наступного тижня

Порошенко, Меркель і Олланд визначаться з нормандською зустріччю на початку наступного тижня Фото: Петро Порошенко, Франсуа Олланд і Ангела Меркель

Керівники України, ФРН і Франції вкотре обговорили імплементацію Мінських угод

Президент України Петро Порошенко, глава Франції Франсуа Олланда та канцлер ФРН Ангела Меркель домовилися на початку наступного тижня визначити перспективи проведення саміту в нормандському форматі. Про це йшлося у їхніх телефонних переговорах у тристоронньому форматі ввечері 16 жовтня, повідомляє прес-служба глави Української держави.

Зазначено, сторони обговорили підсумки останніх консультацій на рівні дипломатичних радників у нормандському форматі (Україна, ФРН, Франція та РФ), також було відзначено ефективну німецько-франко-українську взаємодію в опрацюванні дорожньої карти імплементації Мінська.

"Порошенко наголосив на важливості подальших скоординованих зусиль із метою забезпечення виконання Росією та її маріонетками безпекових умов Мінських домовленостей як передумови для будь-якого прогресу на політичному напрямі", - йдеться в повідомленні.

"Було домовлено провести наступну телефонну бесіду в тристоронньому форматі на початку наступного тижня для визначення перспектив проведення саміту в Нормандському форматі", - додали в Адміністрації президента.

Нагадаємо, раніше глава РФ Володимир Путін заявив, що вважає актуальною зустріч "нормандської четвірки" в Берліні за умови прогресу по Донбасу в діалозі на рівні помічників лідерів України, ФРН, Франції та Росії.