ua en ru

Порошенко та Меркель обговорили безпекову ситуацію на Донбасі

Порошенко та Меркель обговорили безпекову ситуацію на Донбасі Фото: Петро Порошенко

Порошенко звернувся до Меркель з проханням надати Умерову можливість для проходження лікування в одному з медзакладів Німеччини

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, у ході якої співрозмовники обговорили безпекову ситуацію на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

"Президент України наголосив на необхідності повного припинення вогню російськими бойовиками і необхідність звільнення усіх заручників", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Порошенко звернувся до Меркель з проханням надати заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову можливість для проходження лікування в одному з медичних закладів Німеччини.

"Співрозмовники домовилися продовжити координувати зусилля для виконання Москвою безпекових умов мінських домовленостей і припинення російської агресії проти України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія готова виступити посередником щодо врегулювання в Україні і гарантом можливих домовленостей, якщо таку ж готовність продемонструють у Києві.