ua en ru

Порошенко, Меркель і Олланд наполягають на негайному припиненні вогню на Донбасі

Порошенко, Меркель і Олланд наполягають на негайному припиненні вогню на Донбасі

Президент України Петро Порошенко, федеральний канцлер Німеччини Ангелою Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд наполягають на безумовному та негайному припиненні вогню на Донбасі. До даного рішення вони прийшли під час телефонної розмови, передає прес-служба Президента України.

"Петро Порошенко, Ангела Меркель і Франсуа Олланд наполягає на безумовному та негайному припиненні вогню, оскільки триває ескалація конфлікту і зростає кількість жертв серед цивільного населення", - сказано в повідомленні.

Співрозмовники також виступили за повернення всіх без винятку пунктів Мінських домовленостей, оскільки вони є основою для мирного врегулювання ситуації в Донбасі.

Також було погоджено, що не може бути жодних попередніх умов для проведення засідання тристоронньої контактної групи.

Порошенко, Меркель і Олланд висловили розчарування з приводу того, що тристороння контактна група не досягла прогресу під час останнього засідання в Мінську.

Президент Порошенко підкреслив необхідність офіційної реакції з боку Росії, як сторони Мінських домовленостей, не зривати роботи тристоронньої контактної групи.

Нагадаємо, 28 січня Порошенко, Меркель і Олланд заявили, що "мінський формат" переговорів є оптимальним.

Вчора, 31 січня глави Франції та Німеччини також провели телефонну розмову з Путіним, обговоривши загострення ситуації на Донбасі.