ua en ru

Порошенко, Меркель і Олланд заявили, що "мінський формат" переговорів є оптимальним

Порошенко, Меркель і Олланд заявили, що "мінський формат" переговорів є оптимальним

Президент України Петро Порошенко, канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Франсуа Олланд в ході телефонної розмови заявили, що "мінський формат" переговорів є оптимальним. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави української держави.

Зокрема, співрозмовники відзначили, що тристороння контактна група є оптимальним форматом для переговорів щодо мирного врегулювання і дотримання мінських домовленостей.

Також сторони висловили переконання, що негайне двостороннє припинення вогню і звільнення заручників повинні стати наступними кроками в мирному врегулюванні.

Дипломати підкреслили, що подальші дії повинні передбачати відведення військ і техніки від лінії розмежування, яка закріплена мінським меморандумом від 19 вересня 2014 року.

Олланд і Меркель запевнили Порошенко в готовності до подальшої координації зусиль для продовження діалогу на найвищому рівні в нормандському форматі.

Нагадаємо, Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй виступає за якнайшвидше скликання переговорів щодо конфліктної ситуації на Донбасі в женевському форматі - за участю України, Європейського Союзу, США та Росії.