ua en ru

Порошенко: Медведчук виявився найефективнішим у питанні звільнення заручників

Порошенко: Медведчук виявився найефективнішим у питанні звільнення заручників Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Порошенко зазначив, що у складі його команди при розробці і укладанні мінських угод Медведчука не було

Представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи у Мінську Віктор Медведчук виявився найефективнішим у питанні звільнення заручників. Про це заявив глава держави Петро Порошенко у ході прес-конференції у Києві.

"Ми намагалися застосовувати різні канали комунікацій, від військових до церкви, я маю визнати, що найбільш ефективним виявився Віктор Медведчук. Знаєте чому? Тому що рішення про звільнення приймає безпосередньо Путін...ні церква, ні на окупованих територіях…Поки не буде знайдено рішення, щоб повернути наших хлопців і дівчат не буде нічого…Будемо вести переговори з будь-ким, щоб повернути їх додому", - заявив Порошенко.

Глава держави також зазначив, що у складі його команди при розробці і укладанні мінських угод Медведчука не було.

"Під час переговорів у Мінську, при розробці і укладанні мінських угод склад моєї команди був добре відомий і пана Медведчука там не було. Є так звана гуманітарна група, яка займається виключно питанням звільнення заручників. Це не мінська група, вона є частиною тристоронньої контактної групи…Дійсно колишній голова СБУ призначив в цю групу представником Віктора Медведчука. Я про це знав і зараз вам наголошую, що я буду працювати з будь-ким, хто ефективно зможе повернути хоча б одного українського заручника додому ", - додав Порошенко.

Нагадаємо, у ході прес-конференції Порошенко анонсував звільнення двої українських заручників до кінця тижня.