ua en ru

Порошенко і Макрон скоординували позиції щодо миротворчої місії ООН на Донбасі

Порошенко і Макрон скоординували позиції щодо миротворчої місії ООН на Донбасі Фото: Петро Порошенко і Еммануель Макрон (elysee.fr)

Глави України та Франції також обговорили звільнення українських заручників

Президент України Петро Порошенко і президент Франції Еммануель Макрон скоординували позиції щодо розгортання миротворчої місії Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбасі. Про це повідомляє прес-секретар глави України Святослав Цеголко в Facebook.

"Президенти України та Франції скоординували позиції щодо розгортання миротворчої місії ООН на Донбасі і звільнення українських заручників", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Порошенко також подякував дружині Еммануеля Макрона за підтримку сім'ї українського журналіста Романа Сущенко, незаконно ув'язненого в Російській Федерації.

Так, глави держав підкреслили важливість забезпечення дотримання стійкого і повного припинення вогню, а також досягнення прогресу в питанні звільнення заручників.

Відзначається, що сторони також обговорили економічні питання двостороннього порядку денного.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Петро Порошенко почав виступ на саміті Ради безпеки Організації об'єднаних націй. Глава держави представляє на засіданні бачення України в розгортанні миротворчої місії на Донбасі.