ua en ru

Порошенко і лідери ЄС підтвердили єдність у політиці щодо РФ

Порошенко і лідери ЄС підтвердили єдність у політиці щодо РФ Фото: Порошенко, Туск, Юнкер

Про це Президент України заявив сьогодні під час спільного брифінгу з Дональдом Туском та Жан-Клодом Юнкером

Президент України Петро Порошенко та лідери ЄС підтвердили єдність у політиці щодо Росії. Про це заявив Петро Порошенко сьогодні під час спільного брифінгу з Президентом Європейської Ради Дональдом Туском та Президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером у Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"В спільній заяві ми підтверджуємо незмінність політики щодо санкцій проти Російської Федерації", - підкреслив Президент України.

"В спільній заяві за результатами саміту європейські лідери жорстко засудили агресію з боку Збройних сил Російської Федерації, яка розпочалася ще з березня 2014 р. і порушення незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України. Саме тому я порушив в рамках нашої зустрічі питання про розгортання операції ЄС в рамках спільної політики безпеки та оборони, яка сприятиме створенню належних безпекових умов для виконання мінських домовленостей. І ми закликаємо держав членів ЄС допомогти в реалізації цієї ініціатив", - заявив Порошенко.

У свою чергу Президент Європейської Ради Дональд Туск зазначив, що потрібно тримати Європу в єдності щодо в кризи на Донбасі, хоча це нелегко.

"Ми маємо намір вживати санкції, якщо не будуть повністю впроваджені Мінські угоди. Наша політика та співпраця направлені на те, щоб сепаратисти та Росія не вживали агресивних заходів. Після того, як було укладено Мінську угоду, агресія, військові дії пішли на спад. Я сподіваюся, що в червні ми зможемо бути одностайними у відповідь на деякі агресивні дії сусідів України", - сказав Туск.

Варто відзначити, Порошенко заявляв, що війна з РФ не повинна бути перешкодою для безвізового режиму України з ЄС.

Нагадаємо, Туск повідомив, що чергові санкції проти РФ можуть бути прийняті в червні.