ua en ru

Порошенко та Клімкін вирушили до США на Генасамблею ООН

Порошенко та Клімкін вирушили до США на Генасамблею ООН Фото: Петро Порошенко

У рамках візиту Порошенка до США також заплановані переговори з Клінтон та Трампом

Українська делегація на чолі з президентом Петром Порошенко сьогодні, 18 вересня 2016 року, відбула до США у для участі у сегменті високого рівня 71-ї сесії Генасамблеї ООН. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ України.

"Участь делегації України у заходах високого рівня 71-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН стане нагодою продемонструвати активну і послідовну позицію України на захист ключових, базових цінностей Статуту ООН, надати всебічну інформацію щодо ситуації, яка відбувається в та довкола України, зокрема в частині незаконної анексії Криму і агресії на сході України з боку РФ", - йдеться у повідомленні.

У рамках візиту Порошенко, а також міністр закордонних справ України Павло Клімкін проведуть низку окремих дво- та багатосторонніх заходів.

Клімкін, зокрема, офіційно представлятиме Україну у засіданнях високого рівня Ради Безпеки ООН щодо авіаційної безпеки та Спільної слідчої групи з розслідування авіакатастрофи MH-17, засіданнях ГУАМ та ГУАМ +, а також проведе низку двосторонніх зустрічей з метою подальшої консолідації міжнародної солідарності з Україною в умовах триваючої агресії з боку Росії.

У рамках програми Клімкіна запланована процедура підписання угоди про взаємне скасування візових вимог з Сент-Кіттс і Невісом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у рамках візиту Порошенка до США заплановані переговори з обома кандидатами в президенти США.