ua en ru

Порошенко і Кіска скоординували позиції перед Братиславським самітом ЄС

Порошенко і Кіска скоординували позиції перед Братиславським самітом ЄС Фото: президенти України і Словаччини провели телефонну розмову

Порошенко висловив надію на підтримку Словаччиною України на євроінтеграційному шляху

Президент України Петро Порошенко скоординував позиції з Президентом Словаччини Андреєм Кіскою напередодні неформального Братиславського саміту Євросоюзу в вересні. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Зазначено, що під час телефонної розмови було наголошено на важливості продовження зусиль, у тому числі і в рамках Нормандського формату, з метою виконання Росією Мінських домовленостей, передусім у безпековій сфері.

"Президент України відзначив ефективність солідарності ЄС проти агресії Росії та наголосив на важливості дотримання режиму санкцій Євросоюзу до повного виконання Москвою взятих на себе зобов’язань у рамках мінського процесу", - йдеться в повідомленні.


Сторони також обговорили актуальні питання порядку денного двосторонніх відносин та міжнародного співробітництва.

Порошенко також висловив надію на підтримку Словаччини, як головуючої в ЄС країни, України на євроінтеграційному шляху, зокрема у контексті ратифікації Угоди про асоціацію з ЄС, запровадження Євросоюзом безвізового режиму для українських громадян та енергетичної солідарності з Україною.

Глави двох держав обговорили також співробітництво України і Словаччини в рамках міжнародних організацій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що глава РФ Володимир Путін намагається роз'єднати Європу, щоб домогтися скасування санкцій.