ua en ru

Путін намагається роз'єднати Європу, щоб домогтися скасування санкцій, - Reuters

Путін намагається роз'єднати Європу, щоб домогтися скасування санкцій, - Reuters Фото: Володимир Путін

Як зазначається, тактика щодо зняття обмежень відносно російської сторони вже починає окупатися

Президент Російської Федерації Володимир Путін намагається роз'єднати Європу, щоб домогтися скасування санкцій. Про це повідомляє Reuters.

Як наголошується, тактика щодо зняття обмежень відносно російської сторони вже починає окупатися. Так, країни Південної і Східної Європи починають говорити про це і тим самим підривають єдність позиції Європейського Союзу.

"Російська Федерація постійно намагається знайти спосіб уникнути санкції. Вони намагаються зменшити санкції м'яким підходом, в результаті чого все більше і більше країн кажуть, що ми повинні проаналізувати санкції, оцінити, який вплив вони чинять, і знову їх переглядати", - наголошується в повідомленні.


На їхню думку, Болгарія, Угорщина, Греція, Італія, Кіпр, Словенія, Словаччина були в числі першочергових цілей Путіна. Поступово, обумовлюючи умови торговельного співробітництва з цими країнами, Москва має намір пом'якшити їх ставлення до санкцій.

"Санкції, ймовірно, не всі будуть зняті відразу, але може бути прийнято рішення, щоб скасувати їх в одному з секторів в наступному році", - прогнозують дипломати.

Ще один сценарій, який опрацьовується російською владою - це твердження точки зору в Європі, що Україна не робить достатньо для виконання мінських домовленостей, констатують дипломатичні джерела.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 40% росіян назвали економічну ситуацію в РФ поганою.