ua en ru

Порошенко і Кемерон домовилися зустрітися перед ризьким самітом

Порошенко і Кемерон домовилися зустрітися перед ризьким самітом Фото: Порошенко і Кемэрон

Україна виконує мінські домовленості і відвела військову техніку, - Порошенко

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон домовилися зустрітися перед самітом "Східного партнерства" в Ризі. Про це сторони заявили в ході телефонної розмови, передає прес-служба глави української держави.

Зокрема, у ході розмови Порошенко привітав Кемерона з перемогою Консервативної партії на виборах до Британського парламенту. Порошенко зазначив, що ця перемога є для нього яскравим прикладом того, як уряду потрібно робити рішучі і часом непопулярні кроки заради економічного блага країни, і все одно зберігати підтримку громадян і вигравати на виборах.

Кемерон у свою чергу Порошенко запевнив у подальшій підтримці України, а також в твердій позиції в підтримку європейської єдності та солідарності.

Крім цього, співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі. Президент підкреслив, що Україна виконує мінські домовленості, зокрема, відвела військову техніку, що було підтверджено ОБСЄ.

Президент підкреслив, що Україна очікує від Європейського Союзу більш чітких сигналів для введення безвізового режиму і перспектив її європейського майбутнього.

Нагадаємо, Україна очікує від Ризького саміту позначення чітких часових рамок введення безвізового режиму з ЄС.