ua en ru

Порошенко виключає збільшення допомоги по безробіттю через зростання мінімальної зарплати

Порошенко виключає збільшення допомоги по безробіттю через зростання мінімальної зарплати Фото: Петро Порошенко

Порошенко додав, що було прийнято рішення відв'язати мінімальну заробітну плату від прожиткового мінімуму

Президент України Петро Порошенко заявив, що розмір допомоги по безробіттю підвищувати не будуть у зв'язку із зростанням мінімальної зарплати. Про це повідомляє "112 Україна".

"Який дурень піде працювати? Коли можна зареєструватися на виплати по безробіттю, сидіти, нічого не робити і отримувати ту ж зарплату в 1450 гривень, як і є мінімальна заробітна плата. І що, нормальні люди повинні з цим миритися? Ми говоримо, допомога буде залишатися такою ж - 1450 грн. А людина, якщо вона працює цілий робочий тиждень, повний робочий день, буде заробляти 3200 гривень, і буде різниця", - сказав президент.

Порошенко додав, що було прийнято рішення відв'язати мінімальну заробітну плату від прожиткового мінімуму.

"Зарплата не повинна бути менше прожиткового мінімуму, але ніхто не забороняє, щоб вона була набагато більше. Що це таке, коли у нас утримання або витрати на безробітного рівні заробітній платі?", - додав Порошенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що підвищення рівня мінімальної заробітної плати не передбачає зміни показників інфляції та курсу долара, закладених у проекті державного бюджету на 2017 рік.