ua en ru

Порошенко не виключає проведення міжнародної експертизи матеріалів слідства по Саакашвілі

Порошенко не виключає проведення міжнародної експертизи матеріалів слідства по Саакашвілі Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Порошенко заявив, що був шокований інформацією щодо Саакашвілі

Президент України Петро Порошенко не виключає проведення міжнародної експертизи матеріалів слідства по Михайлу Саакашвілі (лідер "Руху нових сил"). Про це йдеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Так, за словами Порошенка, для того, щоб слідчі дії по Саакашвілі відбувались абсолютно відкрито і мали довіру, не виключено проведення додаткової експертизи з боку міжнародних організацій.

"Це підвищить довіру до цих документів (матеріалів слідства, - ред.)", - сказав Порошенко, зазначивши, що зацікавлений у максимальній прозорості цього процесу.

"Ми маємо забезпечити ефективне, справедливе і неупереджене слідство. Об’єктивний, справедливий і неупереджений суд", - зазначив глава держави.

Порошенко додав, що був шокований інформацією щодо Саакашвілі.

"Я сам був шокований цією інформацією: якщо ти фінансуєшся з країни-агресора, або її спецслужбами, або її олігархами для того, щоб підривати соціальний спокій і стабільність в державі, за це також є кримінальна відповідальність", - сказав він.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявляв, що ситуація з Саакашвілі не варта міжнародної уваги.