ua en ru

Порошенко ініціює прискорення податкової реформи

Порошенко ініціює прискорення податкової реформи Фото: Петро Порошенко

Президент ініціює поетапне зниження ставок і радикальне скорочення ЄСВ

Президент України Петро Порошенко ініціює прискорення податкової реформи та поетапне зниження ставок і радикальне скорочення ЄСВ. Про це йдеться на сайті глави держави.

Глава держави зазначив, що, незважаючи на те, що податкові і бюджетно-фінансові питання не є сферою відповідальності Президента, в умовах тимчасового цейтноту і викликів національній безпеці він змушений сьогодні винести питання про податкову реформу на обговорення Нацради реформ.

Президент підкреслив, що мова йде не тільки про необхідність прийняття державного бюджету, оскільки необхідно фінансувати витрати, включаючи оборону.

"Мова йде про те, що прийняття бюджету і змін до податкового законодавства є умовою для отримання фінансування від Міжнародного валютного фонду. На сьогоднішній день фінансування МВФ є одним з ключових умов забезпечення фінансової стабільності держави", - підкреслив Петро Порошенко.

За словами Глави держави, в цілому зміни в податкове законодавство повинні відповідати трьом вимогам. Вони повинні стимулювати розвиток економіки: "Ставки податків, адміністрування, прозорість повинні істотно вплинути на інвестиційний клімат".

Також, Порошенко запропонував розглянути можливість ввести ставки з 1 січня, дати бізнесу 3 місяці на ознайомлення з інноваціями, з тим, щоб з 1 квітня податкові зміни ввести в дію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що нові ставки податків, які були запропоновані як компромісні Мінфіном, можуть набути чинності з 1 січня.