ua en ru

Порошенко ініціював розробку законодавства для забезпечення якісної медицини у селах

Порошенко ініціював розробку законодавства для забезпечення якісної медицини у селах Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Президент констатував низький рівень медицини у сільській місцевості

Президент України Петро Порошенко ініціював розробку законодавства, яке повинно забезпечити надання якісної медичної допомоги в сільській місцевості. Про це повідомляє прес-служба глави.

"За моїм дорученням розроблений відповідний законопроект, який передбачає якісно нові правила медичної допомоги на селі з використанням сучасних технологій", - заявив Порошенко.

За його словами, в даний момент в сільській місцевості низький рівень медицини і в селах частіше спостерігається нестача лікарів у цілому.

Так, Порошенко запропонував розробити законопроект, який би передбачав якісне і сучасне медобслуговування сільського населення, забезпечення медобладнанням, а також передбачити у документі пункти щодо забезпечення транспортування хворих у разі потреби у вже визначені лікарні.

"Це буде частина нашого спільного пакету медичної реформи. Я його в найкоротші терміни презентую, запропоную Верховній Раді", - резюмував глава.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що наступного тижня ВР розгляне законопроекти щодо зміни системи фінансування медицини. Вони повинні бути внесені до порядку денного парламенту у вівторок, 5 червня.