ua en ru

Порошенко ініціював надзвичайне засідання комітету президентів України та Польщі

Порошенко ініціював надзвичайне засідання комітету президентів України та Польщі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Заяви з боку представників польської влади викликали занепокоєння президента

Президент України Петро Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України і Польщі. Про це повідомляє прес-секретар президента Святослав Цеголко в Facebook.

"Резонансні заяви з боку представників офіційної польської влади в адресу України і її керівництва, що звучать останнім часом, викликають серйозне занепокоєння і не можуть залишатися без належного реагування", - йдеться в повідомленні.

Так, для зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Республікою Польща, і щоб уникнути подальшої ескалації напруги, Порошенко ініціював проведення надзвичайного засідання Консультаційного комітету президентів України та Польщі.

"Як вчора відзначило Міністерство закордонних справ України, "у проєвропейській політиці української влади немає політиків, які мають антипольські настрої. Україна - це стратегічний партнер Польщі", - підкреслили в прес-службі президента.

Зазначимо, Консультаційний комітет є дорадчим органом, який покликаний сприяти реалізації домовленостей між главами двох держав, спрямованих на поглиблення дружніх відносин між Україною і Польщею, який очолюють зовнішньополітичні радники президентів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Польщі Анджей Дуда закликав керівництво України відсторонити від політики людей з антипольськими поглядами.