ua en ru

Порошенко і Тимошенко не підпадають під закон про люстрацію, - Турчинов

Президент України Петро Порошенко і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не підпадають під закон про люстрацію.

Президент України Петро Порошенко і лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко не підпадають під закон про люстрацію. Про це сьогодні на брифінгу заявив голова Верховної Ради України Олександр Турчинов, передає кореспондент РБК-Україна.

Так, відповідаючи на питання журналістів, чи підпадають під дію закону про люстрацію Петро Порошенко та Юлія Тимошенко, Турчинов відповів, що люди, які обираються народним голосуванням, під люстрацію не підпадають.

"Ті, хто обирається на посади шляхом всенародного голосування проходять люстрацію під час цього голосування, і вони не є суб'єктами цього закону. Він в першу чергу торкається чиновників всіх рівнів, держслужбовців, тобто це закон, який саме очищує владну вертикаль в Україні", - сказав Турчинов.

Він також додав, що для дії цього закону необхідно буде прийняти деякі підзаконні акти.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 р. Верховна Рада прийняла в цілому 231 голосом законопроект № 4359а "Про очищення влади", що передбачає люстрацію чиновників.

Як заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, під закон про люстрацію потрапляють 1 млн чиновників і правоохоронців.