ua en ru

Порошенко і Ромпей відзначили суттєвий прогрес щодо досягнення домовленостей про постачання російського газу в Україну

Порошенко і Ромпей відзначили суттєвий прогрес щодо досягнення домовленостей про постачання російського газу в Україну Джерело фото:flickr.com/European Council
Президент України Петро Порошенко та президент Європейської Ради Герман ван Ромпей під час телефонної розмови відзначили суттєвий прогрес щодо досягнення домовленостей про постачання російського газу в Україну.

Президент України Петро Порошенко та президент Європейської Ради Герман ван Ромпей під час телефонної розмови відзначили суттєвий прогрес щодо досягнення домовленостей про постачання російського газу в Україну. Про це повідомила прес-служба Президента України.

"Співрозмовники обговорили хід тристоронніх газових консультацій України, Росії та ЄС та відзначили суттєвий прогрес щодо досягнення домовленостей про постачання російського газу в Україну", - йдеться у повідомленні.

Порошенко підкреслив особливу роль ЄС у цьому процесі, зокрема президента Європейської Комісії Жозе-Мануеля Баррозу та віце-президента, комісара з енергетичних питань Гюнтера Оттінгера.

У свою чергу ван Ромпей привітав Порошенко із проведенням демократичних парламентських виборів, що є успіхом, зважаючи на непросту ситуацію в країні.

Порошенко подякував ван Ромпею за підтримку і додав, що, згідно із висновками Європарламенту, ОБСЄ, Ради Європи та інших міжнародних спостерігачів, вибори до Верховної Ради були вільними, прозорими та конкурентними.

Президент України відзначив вагомий внесок Германа Ван Ромпея у розвиток відносин між Україною та ЄС впродовж усіх п'яти років його перебування на чолі Європейської Ради і запросив його відвідати Україну із візитом.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів України затвердив проект тристороннього газового протоколу.

Тристоронні газові переговори у форматі ЄС, РФ та України продовжаться сьогодні в Брюсселі (Бельгія).