ua en ru

Порошенко і Меркель обговорили результати тристоронніх газових переговорів

Порошенко і Меркель обговорили результати тристоронніх газових переговорів
Петро Порошенко і Ангела Меркель обговорили результати тристоронніх газових консультацій за участю України, ЄС і Росії.

Петро Порошенко і Ангела Меркель обговорили результати тристоронніх газових консультацій за участю України, ЄС і Росії. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Співрозмовники підкреслили необхідність досягнення умов для надійного постачання газу в Україну в зимовий період і забезпечення енергетичної безпеки Європи. Президент України і Канцлер ФРН підкреслили важливість того, що всі домовленості, які зараз досягаються в Брюсселі, відпрацьовуються в постійному діалозі з Євросоюзом і його лідерами, зокрема з чинним Головою Європейської Комісії Жозе-Мануелем Баррозу і Віце-президентом Єврокомісії, Комісар з енергетичних питань Гюнтером Еттінгером", - йдеться в повідомленні.

Порошенко поінформував Меркель, що в цьому контексті у нього заплановані телефонні консультації з чинним Президентом Європейської Ради Германом ван Ромпеєм і Жан-Клодом Юнкером, який почне виконувати обов'язки голови Європейської комісії з 1 листопада.

Також Порошенко і Меркель засудили намір так званих "ДНР" і "ЛНР" провести свої "вибори" в 2 листопада, оскільки воно суперечить мінським протоколу від 5 вересня. Президент України підкреслив, що всі сторони мінського протоколу і мінського меморандуму несуть відповідальність за його виконання, у тому числі Російська Федерація, яка підтвердила прихильність цим домовленостям за результатами багатостороннього діалогу в Мілані 17 жовтня.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України затвердив проект тристороннього газового протоколу.