ua en ru

Порошенко та Меркель констатували загрозу зриву плану з мирного врегулювання на Донбасі

Президент України Петро Порошенко та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель констатували загрозу зриву плану з мирного врегулювання на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко (на фото праворуч) та федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель (на фото ліворуч) констатували загрозу зриву плану з мирного врегулювання на Донбасі. Про це йшлося в їх телефонній розмові, передає прес-служба українського лідера.. Про це йшлося в їх телефонній розмові, передає прес-служба українського лідера.

"Петро Порошенко та Ангела Меркель обговорили процес мирного врегулювання на Донбасі. Співрозмовники констатували, що відсутність стійкого прогресу з виконанням Мінських домовленостей, а також продовження обстрілу з боку бойовиків ставлять під загрозу план мирного врегулювання", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко підкреслив необхідність відновлення контролю за українсько-російським кордоном на ділянці, що окупована, а також створення можливості для виконання українськими прикордонниками своїх функцій при моніторингу ОБСЄ та належному технічному забезпеченні.

Сторони також відзначили, що проведення місцевих виборів у деяких районах Донецької та Луганської областей повинно відбуватися у відповідності з українським законодавством, а також в умовах стійкого двостороннього припинення вогню, рівних можливостей ведення передвиборчої кампанії та залучення міжнародних спостерігачів.

Нагадаємо, сьогодні в ДНР заявили про припинення обміну полоненими з силами АТО.