ua en ru

Порошенко та генсек ОБСЄ домовилися про координацію щодо питання миротворців ООН на Донбасі

Порошенко та генсек ОБСЄ домовилися про координацію щодо питання миротворців ООН на Донбасі Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко наголосив на важливості діалогу між ОБСЄ і ООН з питання розміщення миротворців

Президент України Петро Порошенко і генеральний секретар Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) Томас Гремінгер скоординували підходи до розміщення місії Організації об'єднаних націй (ООН) на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба глави України.

"Сторони скоординували підходи щодо розміщення миротворчої місії ООН на всій території окупованого Донбасу", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, Порошенко відзначив важливість налагодження інтенсивного діалогу між ОБСЄ і ООН з даного питання.

Крім того, президент закликав генсека задіяти всі можливі механізми ОБСЄ, щоб звільнити українських політв'язнів в Росії і Криму, а також заручників, утримуваних російськими окупаційними військами в Донбасі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко попросив нового генерального секретаря ОБСЄ Томаса Гремінгера сприяти оновленню технічного оснащення спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.