ua en ru

Порошенко: на посаду керівника штабу Об'єднаних сил є дві кандидатури

Порошенко: на посаду керівника штабу Об'єднаних сил є дві кандидатури Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Це люди із бойовим досвідом у зоні АТО

На сьогодні подано дві кандидатури на керівника оперативного штабу Об'єднаних сил. Про це сказав президент України Петро Порошенко під час прес-конференції у середу, 28 лютого.

"Щодо кандидата на посаду керівника об’єднаного оперативного штабу, я дав два тижні начальнику Генштабу та міністру оборони запропонувати мені кандидатури. Дві кандидатури вже готові", - сказав Порошенко.

За його словами, це будуть бойові генерали, які мають досвід командування бригадами на сході та мають високий авторитет.

"Я думаю, що вони мають в повній мірі використати ті можливості, які для оборони держави надає закон про реінтеграцію Донбасу", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко анонсував реорганізацію Збройних сил на Донбасі найближчим часом. "Найближчим часом я проведу реорганізацію Збройних сил на сході...Збройні сили України слід укріпити настільки, щоби вони були не лише обороноздатними, але й спроможними звільнити окуповані території. Це - наше безумовне право!", - зазначив Порошенко.

Раніше, 24 лютого 2018 року, набув чинності закон про реінтеграцію Донбасу, який покликаний відновити суверенітет над тимчасово окупованими територіями.