ua en ru

Прес-конференція Порошенка: онлайн

Прес-конференція Порошенка: онлайн Фото: Петро Порошенко (РБК-Україна)

Прес-конференція Порошенко проходить в Мистецькому Арсеналі. Президент говорить про своє бачення курсу України на вступ до ЄС і НАТО, а також відповідає на питання

Прес-конференція Порошенко проходить сьогодні, 28 лютого, в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал". Всі подробиці та онлайн-трансляція події - в матеріалі РБК-Україна.

Прес-конференція Порошенко: онлайн

16:55

Питання про зміну виборчого законодавства. Каже, що буде точно займатися цими змінами. Це потрібно, за його словами, щоб збільшити відповідальність за порушення під час виборів.

16:40

Про участь Медведчука в мінському переговорному процесі. Каже, що спочатку в запропонованому Порошенко варіанті переговорів його не було. Але Медведчук член гуманітарної підгрупи, бере участь в переговорах з обміну заручниками. Президент зазначив, що йому все одно хто і з ким веде переговори, аби був результат.

16:37

Порошенко зазначив, що він перший президент, за каденцію якого Україна отримала аж 5 траншів від МВФ.

16:26

"Я точно не збираюся брати участь у парламентських виборах", - заявив Порошенко.

Каже, що скоріш за все не буде висуванцем політичних партій. Хоча не виключає, що буде звертатися до них за підтримкою.

Також розповів про те, що зустрічався з Юлею Тимошенко. Вони обговорювали питання про членах ЦВК.

16:24

Про Саакашвілі. Питання реадмісії було проведено бездоганно з юридичної точки зору.

16:19

"Ми готові прийняти українські кораблі з Криму тільки разом з Кримом".

16:17

Про погіршення відносин України і Польщі. "Наші відносини розвиваються дуже динамічно". Каже, що ми самі розберемося, яких героїв нам шанувати. Ми повинні дивитися в майбутнє, а не розбиратися в минулому.

16:09

Про дострокові вибори. "Це право президента, а не обов'язок", - говорить Порошенко. За його словами, в цьому немає необхідності, тим більше, що це зупинить роботу парламенту і процес впровадження реформ.

16:07

Про обмін полоненими. Каже, що процес йде. Найближчим часом обміняють ще двох. А Романа Сущенко зможуть обміняти після суду над ним в РФ.

16:05

Як це бути президентом-олігархом в країні, де люди виживають? У відповідь президент пропонує журналістці провести день з ним і подивитися самій як він живе. І говорить про реформи. Порівнює гуманітарну ситуацію в Донецьку і в Маріуполі.

16:00

Що буде робити, якщо не виграє президентські вибори? Каже, що точно буде жити в Україні. Зробить все, щоб не допустити реваншу.

"Я не програв в своєму житті ще жодної виборчої кампанії", - заявив Порошенко.

15:52

Відповідає на питання про зброю з США. Каже, що перша поставка відбудеться вже через декілька тижнів.

Прес-конференція Порошенка: онлайн

15:43

Питання про другий президентський термін. Каже, що не стежить за рейтингами, а займається більш важливими державними питаннями.

"Рішення про участь у виборчій кампанії я буду приймати тоді, коли ця кампанія почнеться", - говорить Порошенко.

За його словами, зараз потрібно займатися об'єднанням всіх політичних сил, щоб впроваждувати реформами.

15:36

Про миротворців. Каже, що поки немає для цього можливості, тому що тривають постійні обстріли з боку бойовиків. Ми не можемо гарантувати безпеку.

Прес-конференція Порошенка: онлайн

15:35

Переходимо до питань. Сьогодні послухати президента зібралося понад 200 ЗМІ.

15:30

Президент привітав усіх з тим, що Ніна Южаніна і робоча група закінчили роботу над законопроектом про створення Бюро фінансової безпеки.

Прес-конференція Порошенка: онлайн

15:20

Головним викликом України Порошенко назвав війну на сході. І в черговий раз президент підкреслив безальтернативність Мінських угод.

15:17

Президент каже, що обговорює зі своєю командою питання про внесення в Конституцію змін, в яких буде закріплено європейське прагнення України.

Прес-конференція Порошенка: онлайн

15:15

Президент відзначив важливість прийняття закону про антикорупційне суді. А ще нагадав, що до 1 квітня потрібно подати електронні декларації.

Прес-конференція Порошенка: онлайн

15:08

Прес-конференція почалася. Президент трохи запізнився. Перше, про що він почав говорити - кадрові питання. Серед них призначення нового голови Нацбанку, новий склад ЦВК, дообрання складу Конституційного суду, призначення аудитора НАБУ. За його словами, це першочергові питання, які вимагають консолідації.

Прес-конференція Порошенка: онлайн

14:55

Як повідомила представник президента в парламенті Ірина Луценко, сьогодні в ході прес-конференції Порошенко розповість про курс України на вступ до НАТО і ЄС, а саме про своє бачення цих процесів.

14:45

Тим часом біля "Мистецького Арсеналу", де повинна відбутися прес-конференція президента, зібралося кілька протестуючих. Вони тримають плакати "Порошенко новий Янукович" та "Імпічмент замість революцій".

Прес-конференція Порошенка: онлайн

14:38

Під час попередньої прес-конференції Порошенко говорив також і про призначення нового голови НБУ. Зокрема, він заявляв про те, що на цю посаду є кілька кандидатур, але відмовився називати конкретні прізвища.

Втім, новий керівник Нацбанку досі не призначено. Як відомо, Порошенко запропонував на цю посаду Якова Смолія, в. о. голови НБУ. Нагадаємо, що формально Валерію Гонтареву ще не звільнили з займаної посади. Завтра, 1 березня, вона має виступити зі звітом у Верховній Раді, після чого відбудеться голосування за кандидата на посаду голови Нацбанку.

14:15

Про проведення прес-конференції Порошенка повідомили вчора, 27 лютого, у прес-службі президента.

"У середу, 28 лютого о 15:00 президент України Петро Порошенко проведе прес-конференцію на тему: "Виклики - 2018", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті глави держави.

Нагадаємо, що попередня прес-конференція Порошенко відбулася 14 травня 2017 року. Вона була приурочена Дню Європи і надання Україні безвізового режиму. Під час свого виступу президент говорив про важливість безвізового режиму, і назвав його "подоланням наслідків Переяславської ради".

Також Порошенко в черговий раз підкреслював безальтернативність Мінських угод.

“Ми не можемо досягти миру саме з-за того, що Путін Мінські угоди виконувати не хоче і не збирається. Але Мінські угоди дозволяють продемонструвати всьому світові, хто винен у цьому", - заявляв глава держави.

Крім того, президент говорив про залучення США до Нормандскому форматом, про розслідування вбивства Павла Шеремета, про українських політв'язнів в РФ, зокрема про Роман Сущенко.