ua en ru

Порошенко: ми готові прийняти кораблі з Криму тільки разом з Кримом

Порошенко: ми готові прийняти кораблі з Криму тільки разом з Кримом Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Україна залучить для повернення Криму усі можливі інструменти - дипломатичні, санкційні, судові

Україна готова прийняти кораблі із анексованого Росією Криму тільки разом із Кримом. Про це заявив президент України Петро Порошенко у ході прес-конференції у середу, 28 лютого.

"Ми точного готові прийняти кораблі з Криму. Йдеться не про причини - чи є чи немає там ремонту. Ми готові прийняти кораблі з Криму тільки разом з Кримом. Це є одностайна позиція українського суспільства. Ми будемо задіювати всі інструменти: дипломатичні, санкційні, судові", - сказав Порошенко.

Нагадаємо, 11 січня 2018 року президент Росії Володимир Путін заявив, що Російська Федерація (РФ) готова передати Україні військові кораблі і авіатехніку з анексованого Криму. Він також сказав, що транспортувати кораблі можна буде в Одесу, додавши, що флот у жалюгідному стані, оскільки за ним не було належного догляду.

Згодом прем'єр-міністр Володимир Гройсман відреагував на цю заяву реплікою, що Україна готова прийняти флот разом із Кримом.

Народний депутат Дмитро Тимчук згодом прокоментував, що повернення військових кораблів і авіаційної техніки з окупованого Криму може бути не вигідним Україні. Це пов'язано з тим, що техніка не обслуговувалась 3,5 роки і може не підлягати відновленню.